Trollhättan

Nu söker vi en ny medarbetare till kontoret i Trollhättan. Är du intresserad av tjänsten? Klicka i så fall på länken till annonsen hos Arbetsförmedlingen:

https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/28571983

Pantbanken i Trollhättan bedriver sin verksamhet på Kungsgatan 8 i Trollhättan.

Hos oss kan du omvandla dina värdesaker till pengar. När du senare har möjlighet kan du enkelt hämta ut dina värdesaker igen. Det finns inga krav på att du behöver lösa ditt lån.

Du har värdet, vi har pengarna! Välkommen in för en kostnadsfri värdering!

Historia

Den 15:e september 1984 startade Trollhättans Varubelåning HB. Verksamheten bedrevs på Nygatan 2 i Trollhättan. År 1995 ombildades företaget till aktiebolag och bytte samtidigt namn till Trollhättans Pantbank AB.

I februari 2011 köpte anrika Pantbanken i Vänersborg AB upp verksamheten som Trollhättans Pantbank bedrev på Nygatan 2 i Trollhättan. Idag drivs kontoret som en filial under namnet Pantbanken i Trollhättan.

Pantbanken i Vänersborg startades i mitten av 1800-talet av Vänersborgs Stad. År 1887 köpte Vänersborgs Arbetareförening rörelsen och sålde den i sin tur år 1997 till fyra personer som ombildade rörelsen till aktiebolaget Pantbanken i Vänersborg AB. År 2002 bildade en av ägarna DG Fastigheter Auktioner AB som i sin tur köpte Pantbanken i Vänersborg AB.

2011 upphör de fysiska pantauktionerna i Stora Biografen. Auktionerna hålls därefter på internet via auktionssajten Tradera.

29 december 2014 slog Pantbanken i Vänersborg upp portarna till filialen Pantbanken i Skövde. Kontoret startades från grunden, då Skaraborg saknade en pantbank.

2021 byter Pantbanken i Vänersborg AB företagsnamnet till DG Pantbank AB och registrerar Pantbanken i Vänersborg som särskilt företagsnamn.

Den 10 juli 2023 flyttade Pantbanken i Trollhättan samt Pantbanken i Vänersborg till en ny gemensam lokal på Kungsgatan 8 i Trollhättan.

Pantbanksverksamheten i Vänersborg bedrevs i nästan 150 år via en anställd. 2007 anställdes nummer två, 2010 anställdes nummer tre och 2011 anställdes nummer fyra. I dagsläget har företaget totalt åtta anställda fördelat på två kontor. Jämfört med slutet på 1990-talet har företaget idag, år 2023, mer än tjugosex gånger så stor utlåning.

Här hittar ni våra öppettider

Snabbanslutning