Vänersborg

Pantbanken i Vänersborg och Trollhättan bedriver numera verksamhet i en gemensam lokal.

Verksamheten bedrivs på Kungsgatan 8 i Trollhättan. Det är dit vi hänvisar gamla och nya kunder. I Vänersborg finns endast ekonomikontoret kvar.

Historia

Pantbanken i Vänersborg startades i mitten av 1800-talet av Vänersborgs Stad. På 1880-talet köpte Vänersborgs Arbetareförening rörelsen och sålde den i sin tur 1997 till fyra personer som ombildade rörelsen till aktiebolaget Pantbanken i Vänersborg AB. År 2002 bildade en av ägarna DG Fastigheter Auktioner AB som i sin tur köpte Pantbanken i Vänersborg AB.

I februari 2011 köpte Pantbanken i Vänersborg AB upp verksamheten som Trollhättans Pantbank bedrev på Nygatan 2 i Trollhättan och driver idag kontoret som en filial under namnet Pantbanken i Trollhättan.

2011 upphör även de fysiska pantauktionerna i Stora Biografen. Auktionerna hålls därefter på internet via auktionssajten Tradera.

29 december 2014 slog Pantbanken i Vänersborg upp portarna till filialen Pantbanken i Skövde. Kontoret startades från grunden, då Skaraborg saknade en pantbank.

2021 byter Pantbanken i Vänersborg AB företagsnamnet till DG Pantbank AB och registrerar Pantbanken i Vänersborg som särskilt företagsnamn.

Den 10 juli 2023 flyttade Pantbanken i Trollhättan samt Pantbanken i Vänersborg till en ny gemensam lokal på Kungsgatan 8 i Trollhättan.

Pantbanksverksamheten i Vänersborg bedrevs i nästan 150 år via en anställd. 2007 anställdes nummer två, 2010 anställdes nummer tre och 2011 anställdes nummer fyra. I dagsläget har företaget totalt åtta anställda fördelat på två kontor. Jämfört med slutet på 1990-talet har företaget idag 2023 mer än tjugosex gånger så stor utlåning.

Här hittar du våra öppettider

Snabbanslutning