Vänersborg

Pantbanken i Vänersborg och Trollhättan kommer att slås ihop till ett gemensamt kontor.

Verksamheten kommer att bedrivas i samma lokal där Pantbanken i Trollhättan idag bedriver sin verksamhet. Vi kommer därför inte att lägga upp nya lån på kontoret i Vänersborg utan hänvisar samtliga nylån till Trollhättan. Omsättningar samt amorteringar kommer även de läggas upp hos Pantbanken i Trollhättan.

Pantbanken i Vänersborg är en gammal rörelse som funnits i staden sedan mitten av 1800-talet. I våra nuvarande lokaler har det bedrivits pantbanksverksamhet sedan 1897. Lokalen i fråga är Sveriges näst äldsta biograf, den så kallade Stora Biografen.

Historia

Pantbanken i Vänersborg startades i mitten av 1800-talet av Vänersborgs Stad. På 1880-talet köpte Vänersborgs Arbetareförening rörelsen och sålde den i sin tur 1997 till fyra personer som ombildade rörelsen till aktiebolaget Pantbanken i Vänersborg AB. År 2002 bildade en av ägarna DG Fastigheter Auktioner AB som i sin tur köpte Pantbanken i Vänersborg AB.

I februari 2011 köpte Pantbanken i Vänersborg AB upp verksamheten som Trollhättans Pantbank bedrev på Nygatan 2 i Trollhättan och driver idag kontoret som en filial under namnet Pantbanken i Trollhättan.

2011 upphör även de fysiska pantauktionerna i Stora Biografen. Auktionerna hålls därefter på internet via auktionssajten Tradera.

29 december 2014 slog Pantbanken i Vänersborg upp portarna till filialen Pantbanken i Skövde. Kontoret startades från grunden, då Skaraborg saknade en pantbank.

2021 byter Pantbanken i Vänersborg AB företagsnamnet till DG Pantbank AB och registrerar Pantbanken i Vänersborg som särskilt företagsnamn.

Pantbanksverksamheten i Vänersborg bedrevs i nästan 150 år via en anställd. 2007 anställdes nummer två, 2010 anställdes nummer tre och 2011 anställdes nummer fyra. I dagsläget har företaget totalt åtta anställda fördelat på tre kontor. Jämfört med slutet på 1990-talet har företaget idag 2021 nästan tjugo gånger så stor utlåning.

Här hittar du våra öppettider

Snabbanslutning